אם אתם קרניבורים נלהבים, המאמר הזה בשבילכם. הבנה טובה של הנתחים הטובים ביותר שיש היא הכרח לכל קרניבור חובב. כאן נדבר על מה שהופך כל נתח ונתח למיוחד, נלמד על המאפיינים הייחודיים שלהם וגם נסקור את עולם הטעמים המרתק שהם מביאים לשולחן. בהרפתקה גסטרונומית זו נבחן ארבעה נתחי בשר יוצאי דופן שכדאי להתענג עליהם לפחות פעם אחת במהלך חייכם. אז בואו נתחיל!
סטייק צלעות
סטייק הצלעות, שנלקח מאזור כלוב הצלעות העליון של הבקר, הוא נתח רך ומלא טעם האהוב על רבים. הבשר העשיר שלו מספק פרץ של טעם בכל ביס, והעסיסיות שלו הופכת אותו לאידיאלי לצלייה או לצריבה במחבת.
- פיזור השומן בתוך הבשר הוא מושלם בנתחי בשר אלה. ככל שיש יותר, כך הבשר רך יותר וטעים יותר.
- צלייה על האש או צריבה במחבת מסייעות לעבד את השומן ולמקסם את הטעם.
- הוא משתלב היטב עם יינות אדומים חזקים כמו קברנה סוביניון בשל טעמו העשיר.
- סטייק זה עשיר בחלבון ומספק גם כמות משמעותית של ברזל ואבץ.
בשר בקר
נחשב נתח רך ביותר של בשר בקר, זוהי חתיכת בשר רזה שמגיעה מן החלק האחורי של הבקר. זהו המקור לפילה מיניון, הידוע ברכות ובטעם העדין שלו.
- ניתן לרוב לצלות אותו. הוא מוגש בדרך כלל כסטייקים, כולל פילה מיניון ושאטובריאן.
- בהתחשב בטעמו העדין, הוא משתלב היטב עם יינות אדומים קלילים יותר כמו פינו נואר.
- יש לאחסן אותו בקירור ולהשתמש בו תוך מספר ימים לטריות אופטימלית.
- חתיכת בשר זה היא עשירה בחלבון, בוויטמין B12 ובאבץ, בעוד שיש בה פחות שומן מאשר בחלקים רבים אחרים.
צלעות טלה
צלעות טלה הן נתחי בשר קטנים שנלקחים מהגב, הכתף או הצלע של הכבש. הם נושאים טעם ייחודי, שומני מאוד, שהוא בדרך כלל עדין ומתוק יותר מזה של בשר בקר.
- ניתן לצלות, לבשל או לצרוב במחבת, לעיתים קרובות עם מרינדה לשיפור הטעם.
- יינות אדומים כמו מרלו משלימים את הטעמים החזקים של צלעות טלה.
- צלעות טלה מוגשות בדרך כלל בינוני עד נא לקבלת הטעם והרכות הטובים ביותר.
- הם מספקים כמות טובה של חלבון, ויטמינים ומינרלים, במיוחד ויטמין B12 וברזל.
ירכי עוף
ירכי עוף הן אחד מנתחי העוף הטעימים ביותר, הודות לתכולת השומן הגבוהה יותר שלהם. חתך זה מגיע מהחלק העליון של רגל העוף, מעל מפרק הברך.
- ניתן לאפות, לבשל או לצלות אותם, והם נשארים רכים במהלך הבישול.
- נתח זה משמש במגוון רחב של מטבחים ותבשילים, מברביקיו ועד קארי.
- ירכי עוף משתלבות היטב עם משקאות רבים, החל מיינות לבנים כמו שרדונה ועד בירות שונות.
- אומנם הם עשירים בשומן יותר מאשר חזה עוף, אך הם מהווים מקור טוב לחלבון ומספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים.
טיפים לבחירת קצבייה
עד כה דיברנו על אילו חלקים הם האהובים ביותר על קרניבורים, אך דבר חשוב לא פחות הוא איכות הבשר שאתם קונים. תמיד רכשו את הבשר שלכם בקצבייה איכותית שיש בה תחלופה רבה של בשר. למשל, מעדני גורמה היא חנות אטליז בתל אביב שמחזיקה בשר טרי ואיכותי, ולכן יש לה לקוחות רבים שיוצרים תחלופה מהירה של הבשרים. נוסף על כך, ודאו שתאריכי התפוגה של נתחי הבשר הם לעוד יומיים-שלושה במקסימום, זה יבטיח טריות מירבית.
לסיכום
הבנה והערכה של נתחי בשר שונים יכולה להפוך את המסע הקולינרי שלכם לחוויה סוחפת ומהנה באמת. בין אם אתם מוצאים את עצמכם מוקסמים מסטייק צלעות, ובין אם אתם נמשכים לרכות העדינה של בשר הבקר, לטעם הייחודי של צלעות טלה או לעושר הטעמים של ירכי עוף, עולם הבשר מציע מגוון מענג של אפשרויות לכל קרניבור, חובב או מקצוען. כל אחד מהנתחים הללו, על הטעמים, המרקמים ושיטות ההכנה הייחודיים לו, יכול להפוך למנות בלתי נשכחות. מברביקיו בחצר האחורית ועד סעודות חג מפוארות, נתחי הבשר האלה הם אכן גולת הכותרת.