לפני החתונה: איך מארגנים אירוע חינה מרוקאית מסורתי?

בכור ההיתוך שנקרא מדינת ישראל, הפכה החינה המרוקאית לאירוע משמח שנחגג לא רק במשפחות מרוקאיות או מזרחיות, אלא אצל כלל העדות. אם אתם לפני החתונה ואתם מעוניינים לערוך את טקס החינה המפורסם, המאמר הזה בשבילכם. במאמר זה נדריך אתכם בתהליך הפקת אירוע החינה ונסביר לכם מה הדברים שאתם צריכים להביא בחשבון כשמדובר באירוע שכזה. אז המשיכו לקרוא אם אתם רוצים לחגוג חינה מרוקאית כמו שצריך!

מהו טקס החינה?

טקס החינה הוא אירוע מסורתי שבו מכינים קערה של חינה טבעית למריחה על כפות הידיים. במהלך הטקס רוקדים עם קערת החינה ומעבירים אותה מיד ליד עד שלבסוף הכלה והחתן מורחים את החינה על כפות ידיהם ועל כפות הידיים של אורחיהם. לטקס החינה יש חשיבות רבה בתרבויות שונות, ובייחוד בתרבות המרוקאית היהודית. החוגגים מאמינים כי החינה מעניקה ברכה לבני הזוג והגנה מפני רוחות רעות, לכן מורחים אותה על כפות הידיים.

מוסיקה

המוזיקה ממלאת תפקיד חיוני בטקס החינה המרוקאי בתרבות היהודית, ויוצרת אווירה של שמחה וחגיגה. המנגינות הן שילוב של מוזיקה מרוקאית מסורתית ומנגינות יהודיות, המשתלבות בצורה חלקה ליצירת צליל ייחודי. המוזיקה האנדלוסית, המאופיינת בקצביות שלה, בשילוב עם הזמרים המרוקאים האהובים ביותר, כדוגמת זהבה בן, אתי לוי, להקת שפתיים ועוד, יוצרים את האווירה לחגיגה אמיתית. כדי לארגן אירוע חינה אמיתי הקפידו לבחור תקליטן שערך לא פעם אירועים דומים ושיודע מה הקהל רוצה לשמוע. היכרות שלו עם המוזיקה המרוקאית היא הכרחית להשלמת האווירה לטקס החינה בפרט ולאירוע בכלל.

אוכל

טקס החינה המרוקאי ידוע בהיצע הקולינרי המפואר שלו, ובעיקר בתרבות היהודית. מאכלים יהודיים מרוקאים מסורתיים, המושפעים מהמטבח הספרדי, מוכנים באהבה ובקפידה כדי לפתות את העיניים ולספק את בלוטות הטעם של האורחים. עשיר בטעמים וניחוחות, התפריט מציג את המגוון והשפע של המטבח המרוקאי. כדי לוודא שאתם עורכים חינה מרוקאית, ודאו שאתם מגישים לאורחים לחם פרנה אותנטי עם הסלטים המרוקאים האהובים, וביניהם סלט מטבוחה, חצילים מטוגנים, סלט גמבה צלויה, פלפל חריף ועוד. הוסיפו את המנות האהובות כדי לחמם את לבבות האורחים ואת קיבותיהם – קוסקוס צהוב או אדום, דג חריף, טחול ממולא, חומוס ופולים ועוד.

נוסף על האוכל, נהוג להכין מגשים של עוגות מרוקאיות. סיגרים ממולאים בשקדים, נשיקות מרנג צבעוניות, עוגיות בוטנים, ועוד מבחר עוגיות בטעמים ובצבעים שונים מקשטים את המקום. המגשים בתחילה מונחים על שולחן ייעודי, ולאחר מכן נהוג לקחת אותם לרחבת הריקודים ולהרים אותם באוויר. שפע הצבעים ומגוון הסוגים מסמל את השפע והשגשוג המיוחל לבני הזוג. אם אתם לא יודעים איך להכין את כל הסוגים או שאין לכם את הזמן לזה, תמיד תוכלו להזמין אצל מומחית לעוגיות מרוקאיות.

 

 

תלבושות

התלבושות הנלבשות בטקס החינה המרוקאית הן עדות ויזואלית לעושרה של המסורת המרוקאית היהודית. הכלה והאורחות הנשים מעטרות את עצמן בלבוש מסורתי תוסס ורקום בצורה מורכבת, המכונה כפתאן. הכפתאן הוא בדרך כלל שמלה מעוטרת ומקושטת בצבעים שונים ועליה חלוק רפוי באורך הרצפה. גם הגברים לובשים כפתאן לגברים, בדרך כלל שמלה לבנה פשוטה עם עיטורים מינימליים, ולעיתים חליפה בשני חלקים של חולצה ומכנסיים. בנוסף, הגברים חובשים כובע הנקרא תרבוש – כובע בצבע אדום עם קבוצת חוטים שחורים במרכזו. הנשים עונדות תכשיטים מקושטים, כולל שרשראות, צמידים ואביזרי שיער מסוגננים, המשפרים עוד יותר את המראה שלהן ואת הפאר הכללי של האירוע. אם אין לכם את התלבושות המסורתיות תוכלו לשכור אותן ממפיקי אירועים מתמחים.

לסיכום

טקס החינה המרוקאי בתרבות היהודית הוא חגיגה השוזרת יחדיו מוזיקה, אוכל ותלבושות, ויוצרת חוויה סוחפת לכולם. המנגינות הקסומות של המוזיקה האנדלוסית, הטעמים המפתים של המטבח היהודי המרוקאי המסורתי והתצוגה התוססת של הכפתאנים, כולם תורמים לטקס החינה ולאירוע בכלל. בעזרת מאמר זה תוכלו לחגוג חינה מרוקאית אותנטית ולהתחיל את חייכם המשותפים בחגיגה ובשגשוג.

נגישות