מהם תנאי הזכאות לטיפול סיעודי בבית?

ישנם מצבים בחיים שלנו, בהם אנשים קרובים אלינו שאנחנו אוהבים מאד, כבר לא יכולים לבצע פעולות יומיומיות בעצמם וזקוקים לסיוע משמעותי וטיפול סיעודי. נתמכי סיעוד הם באופן כללי אנשים שלא מסוגלים לבצע בעצמם פעולות בסיסיות יומיומיות וכאשר מגיעים לנקודה הזו, מגלים לא אחת שכדי לממש את הזכות הזאת, צריך לעבור מסכת תלאות וזה בהחלט לא דבר פשוט. אם גם אתם או בני משפחתכם זקוקים לשירות הזה, חשוב מאד להבין לעומק מהם תנאי הזכאות לטיפול סיעודי בבית וממש עכשיו נעשה סדר בדברים וננסה להסביר איך זה בדיוק עובד.

זקוקים לעזרה סיעודית לבני המשפחה? אל תהססו להיעזר במומחים

הנקודה שבה אדם קרוב הופך לסיעודי ונזקק לתמיכה סיעודית היא אף לא נקודה פשוטה. כאשר מגיעים לשלב הזה, קבלת סיוע מהיר ויעיל היא דבר חיוני, כשהעדיפות תמיד היא לקבל את התמיכה הסיעודית ממטפלים ישראלים מוסמכים שיודעים לסייע ולתקשר עם המשפחה בקלות. ההמלצה שלנו מהרגע הראשון היא להיעזר באנשי מקצוע שיידעו להכווין ולעזור במיצוי הזכויות, ככה שהאנשים שאנחנו אוהבים לא יצטרכו לסבול או לחכות הרבה זמן עד לקבלת העזרה. מכאן, בואו ננסה להבין מהם בכלל התנאים לקבלת גמלת סיעוד מביטוח לאומי ומה כוללים באופן כללי שירותי סיעוד.

תנאי הזכאות לטיפול סיעודי בבית

באופן כללי צריך לדעת שהזכאות לטיפול סיעודי מביטוח לאומי ניתנת בצורת גמלה שבאמצעותה ניתן לשלם למטפל. בביטוחים הפרטיים הדברים עשויים להיות מעט שונים וצריך לבדוק כל פוליסה באופן פרטני. בואו נעבור על התנאים לזכאות לגמלה מביטוח לאומי:

  • גיל ותושבות: גמלת סיעוד תינתן לתושבי ישראל שהגיעו לגיל פרישה בלבד. מי שקיבל מעמד תושב רק לאחר הגעה לגיל פרישה, הזכאות לגמלת סיעוד אפשרית לפי חוק השבות או אם מקבלים סל קליטה ממשרד הקליטה.
  • הכנסות: הזכאות לגמלת סיעוד מחושבת לפי ההכנסות בשלושת החודשים שקדמו להגשה. במידה ומדובר בבני זוג ששניהם סיעודיים, מחברים את ההכנסות ומחלקים בשניים ומחשבים לפי הכנסה ליחיד. באתר ביטוח לאומי ניתן לראות טבלה מפורטת שמסבירה האם ניתן לקבל גמלה מלאה או חלקית בהסתמך על ההכנסה.
  • הזדקקות לעזרת הזולת: תנאי חשוב ביותר לקבלת גמלת סיעוד שניתנת אך ורק למי שזקוק לסיוע של אדם אחר בביצוע פעולות היומיום כמו החלפת בגדים, רחצה, אכילה, שירותים, מקלחות וכן הלאה. מקרים נוספים הם של אנשים הנמצאים בסכנת חיים מידית או בסכנה לפגיעה עצמית או בזולת בשל מצבם.
  • מגורים: מי שגר בביתו או בדיור מוגן יכול להיות זכאי לגמלת סיעוד. למתגוררים במוסד סיעודי עשויה להיות זכאות גם כן בתנאים מסוימים. בנוסף ישנם תנאים ספציפיים לגבי מגורים בבית אבות או אשפוז בבית חולים.
  • לא מקבלים קצבת סיעוד מגוף ממשלתי אחר: מי שמקבל קצבאות אחרות כמו קצבת שירותים מיוחדים, קצבה לטיפול אישי או השגחה מאוצר המדינה או קצבת עזרה לזולת ממשרד הביטחון, לא יוכל לקבל בנוסף גמלת סיעוד.

מה כולל טיפול סיעודי בבית?

שירותי הסיעוד הניתנים על ידי מטפלים בבית כוללים עזרה במגוון פעולות בסיסיות בחיי היומיום שאנשים סיעודיים לא מסוגלים לבצע בעצמם. בין היתר מדובר על פעולות יומיומיות חיוניות כמו החלפת בגדים, האכלה, רחצה ומקלחות, החלפת מוצרי היגיינה ועוד. בנוסף, הסיוע כולל לרוב גם עזרה בניהול משק הבית עם שירותים כמו ניקיון והכנת ארוחות. עזרה חשובה נוספת היא סיוע לאדם הסיעודי בנטילת תרופות ווידוא שזה אכן קורה. שימו לב שברגע האמת אתם בוחנים לעומק את אפשרות הזכאות ונעזרים באנשי מקצוע שיבטיחו שהאדם הסיעודי מקבל את כל מה שמגיע לו.

לסיכום

הטיפול הסיעודי בבית הוא נושא מורכב ורגיש, המשלב היבטים רגשיים ומעשיים כאחד. הבנת תנאי הזכאות לגמלת סיעוד מביטוח לאומי היא צעד חיוני בתהליך. הקריטריונים העיקריים כוללים גיל, תושבות, הכנסות, מידת ההזדקקות לעזרה, ותנאי מגורים. חשוב להדגיש כי הטיפול הסיעודי מקיף מגוון רחב של פעולות יומיומיות, מרחצה והלבשה ועד ניהול משק הבית ונטילת תרופות. בשל המורכבות של התהליך, מומלץ מאוד להיעזר באנשי מקצוע מנוסים שיכולים לסייע במיצוי הזכויות ובהתמודדות עם הביורוקרטיה. זאת, כדי להבטיח שהאדם הזקוק לסיוע יקבל את הטיפול המיטבי במהירות וביעילות, תוך הקלה על המשפחה בתקופה מאתגרת זו.

נגישות