משלוח מנות של פיני. צילום: פיני לוי

פורים מתקרב ואיתו מנהג משלוח המנות, שאני מאוד אוהב. זה הזמן להכין את מה שעובר מדור לדור, אבל גם להיפתח ולנסות להעיז ממטעמי עדות אחרות.

השנה החלטתי לנסות משהו חדש מהמטבח הטריפוליטאי־טוניסאי, דבלה שמו. ויש משהו דומה מאוד אצל הגרוזינים, ואפילו אירחתי אותו במדור הזה לפני כמה שנים. מדובר בבצק פשוט, מטוגן בעדינות ובתשומת לב בשמן עמוק וטבול בסירופ סוכר. אני בחרתי להעשיר את הסירופ בעלי גרניום לימוני מהגינה ובמי וורדים. זה עושה הבדל גדול לכל החגיגה הזאת. גם לבצק הוספתי גרידת תפוז. לטעמי זה הוסיף המון והשתלב נפלא עם הסירופ המבושם. יצא משלוח מנות מתוק וחגיגי במיוחד.