משק לגזיאל. צילום: מתן דויטש

משק לגזיאל

כתובת: נחשון 28.

אטרקציה מקומית: "אנחנו דור שביעי לקצבים", אומר אבירם לגזיאל, מנהל המקום, "ונחשבים לטובים בשוק. כל המשקים והמגדלים הם שלנו. חומרי גלם מבשר טרי ואיכותי, לא מעובד. הדרישות שלנו מעצמנו גבוהות מאוד".

מה הישראלים הכי אוהבים על המנגל? "לאחרונה יש התעוררות גדולה בשוק הישראלי. הרבה יותר מודעות לאיכות, דרישה לבשר פרימיום ולמעשנות".

טיפ מנצח למנגל: "לא מספיק רק לקנות את הבשר הכי טוב, צריך קצת הבנה. הכלל הראשון - מנגל בלי צלחות. צלחות נועדו לסלטים. אני שם קרש גדול ליד האש ומה שמוכן יורד מיד לקרש ונאכל. הדקות שחולפות מהרגע שהבשר יורד מהאש ועד שהוא נאכל הן קריטיות. מעבר לכך, אני חותך את הסטייק לרצועות וככה כל אחד אוכל את הכמות שהוא רוצה".

מחיר לק"ג:

אנטריקוט: 190-250 שקל.

קבב: 80 שקל.          

פרגיות 78 שקל.

לבבות 65 שקל.

כנפיים 25 שקל.

אסאדה. צילום: מתן דויטש

אסאדה 

קצבייה דרום אמריקאית

כתובת: בן ציון גליס 15.

אטרקציה מקומית: יובל, מבעלי המקום: "הקצבייה והמסעדה קיימות כבר עשר שנים, אנחנו שחקנים ותיקים. קצבים מודרניים. ההתמחות שלנו היא בתחום הבקר והמבחר מאוד רחב. שבעה סוגי צ'וריסוס, למשל. יש אצלנו נתחים מובחרים שלא תמצא בהרבה מקומות, נתחים אחוריים, פיקנייה וואסיו, כמו גם בשר ממשפחת האווזים, מעושנת או חזה אווז/מולארד. אנחנו מוכיחים שכשר זה לא רע ויכול להיות טעים מאוד".

מה הישראלים הכי אוהבים על המנגל? "ישראלים חולים על טחונים - קבבים, נקניקיות, המבורגר וגם אנטריקוט".

טיפ מנצח למנגל: "שתה כוס יין, תדליק את הפחם בכיף ותתחיל עם מה שמצריך אש גבוהה (עופות) ואז בקר. אל תפחד לגעת בבשר עם הידיים (הנקיות כמובן)".

מחיר לק"ג:

אנטריקוט: 129-229 שקל (שישה סוגים שונים).

קבב: 60-80 שקל שקל.

פרגיות: 69 שקל.

לבבות: 39.90 שקל

כנפיים: 29.90 שקל (מתובלות באחת מבין חמש מרינדות לבחירה).

נתח קצבים. צילום: מתן דויטש

נתח קצבים

כתובת: הרב פינטו 19.

אטרקציה מקומית: מיכאל, מנהל הסניף: "חווית הקנייה. בניגוד לקצביות אחרות, שאולי תקועות בשנות השמונים, אצלנו יש סופרמרקט של בשר. גן שעשועים של ממש. אתה נכנס עם עגלה, יש מבחר של למעלה מ־250 סוגים של בשר למנגל והכל טרי ואיכותי".

מה הישראלים הכי אוהבים על המנגל? האנטריקוט תמיד מנצח, הוא המובחר. יש התפתחות מאוד גדולה, הידע הפך רחב והישראלים שואלים על מקור הבקר ועוד".

טיפ מנצח למנגל: "להרגיש את המנגל, להיות על הבשר, להבין איך הנתח מתנהל. אתה תנהל את הבשר ולא להיפך".

מחיר לק"ג:

אנטריקוט: עגלה בקר ישראלי 169 שקל,

בלאק אנגוס מארה"ב 189.90 שקל.

קבב: 49.90-69.90 שקל.

פרגיות: שתי חבילות ב־110 שקל לחברי מועדון.

לבבות: 34.90 שקל.

כנפיים: 3 ק"ג ב־30 שקל.

מעדני בשר קוזי. צילום: מתן דויטש

מעדני בשר קוזי

כתובת: ליפקיס 3 (השוק העירוני). סניף נוסף ברחוב אלתרמן 7.

אטרקציה מקומית: אלי קוזי, בעלי המקום, שפתח אביו ב־1959: "הקבבים המיוחדים שלנו, בלי חומרים מיותרים, מחומרי גלם מקוריים, הבשר ברמה הכי משובחת שיש. לא מערבבים בשר עם בשר. והכי חשוב - הטריות".           

מה ישראלים אוהבים על המנגל? "אנטריקוט, פרגיות וקבב".

טיפ מנצח למנגל: "בשר טרי והכי חשוב - לא לייבש אותו ולהוציא אותו במהירות האפשרית. בשר טוב מתבשל מהר מאוד".

מחיר לק"ג:

אנטריקוט 179 שקל.

קבב: רגיל 65 שקל, הבית 69 שקל.

פרגית 70 שקל.

לבבות נקיים ופתוחים 49 שקל.

כנפיים 22 שקל.

אטליז מהדרין אראמבאם. צילום: מתן דויטש

אטליז מהדרין אראמבאם

כתובת: רחוב צלח שלום 30.

אטרקציה מקומית: הקבב בהכנה עצמית, הפרגיות המתובלות וסטייקים האיכותיים. המקום מחזיק את כל סוגי העופות והבשרים. 

מה הישראלים אוהבים במיוחד: קבב, בשר טחון וצלי כתף מספר 5.

טיפ מנצח למנגל: לקחת שווארמה נקבה, לחתוך לקוביות ולשפד, כשלכל קוביה להוסיף שומן כבש. מבחינת תיבול - מלח ופלפל בלבד. מי שרוצה לתבל עם משהו אחר, יש תערובת של תבלינים שניתנת בחינם. אם מכינים אנטריקוט, מומלץ דקה וחצי על האש כל צד. לתבל עם מלח ופלפל גרוס.

מחיר לק"ג:

אנטריקוט טרי 130 שקל.

קבב: 39.90 שקל, כולל בשר הכבש שיש בפנים.

פרגיות: 60 שקל,

מתובלת על שיפוד 68.90 שקל. 

לבבות: 34.90 שקל.

כנפיים: 10 שקל.

אטליז הקצבים. צילום: מתן דויטש

אטליז הקצבים

כתובת: רחוב הנביאים 30.

אטרקציה מקומית: סטייק אנטריקוט מבשר עגל ומבשר עגלה. במקום מתגאים בהיותם קצביית בוטיק משפחתית, שמושכת אליה לקוחות מאזור הרצליה ורעננה.

מה הישראלים אוהבים במיוחד: למנגל בעיקר אנטריקוט ושיפודי פרגית, אבל גם צלעות טלה ופיקנייה.

טיפ מנצח למנגל: צלעות טלה עם פלפל, מלח ושמן זית. אם אתם מכינים סטייק, תתבלו בפלפל שחור, מלח ושמן זית ותהפכו אותו פעם בלבד. אין ולא צריך להתעסק הרבה עם בשר טוב. כשהוא איכותי, גם אם לא תדעו מה לעשות, ייצא לכם טוב.   

מחיר לק"ג:

אנטריקוט: 280 שקל לבשר עגלה,

230 שקל לבשר עגל.

קבב: 100 שקל.

פרגיות: 80 שקל.

לבבות: 120 שקל.

כנפיים: 50 שקל.

יוסל'ה בשרים. צילום: מתן דויטש

יוסל'ה בשרים

כתובת: רוטשילד 93.

אטרקציה מקומית: המקום מתמחה בכשרויות המיוחדות לציבור החרדי. תמצאו פה את כל סוגי העופות והבשר, למעט חלקים הפנימיים כמו לבבות. 

מה הישראלים אוהבים במיוחד: מחצית מהמוצרים שנקנים הם עופות, לרבות פרגיות, כנפיים וכדומה. בנוסף, קונים סטייקים כמובן.

טיפ מנצח למנגל: אם קניתם סטייקים טריים, לא תהיה לכם בעיה. קניתם קפוא? צריך להפשיר עד לטמפרטורת החדר. חשוב שהסטייק לא יהיה קר לפני ששמים אותו על האש, ויש לשים לב שהרשת לוהטת בחום המרבי. לפני ששמים את הסטייק, מעסים אותו עם שמן זית, מפזרים עליו מלח ופלפל שחור ואז מניחים על האש.

מחיר לק"ג:

אנטריקוט: 155 שקל (הנחה של 20 אחוז לקראת יום העצמאות).

קבב: 25 שקל ל־400 גרם.

פרגיות: 84.90 שקל.

לבבות: אין.

כנפיים: 20.90 שקל.

אטליז שולי. צילום: מתן דויטש

אטליז שולי

כתובת: חיים עוזר 7.

אטרקציה מומלצת: קבב הבית. בנוסף, תמצאו שפע סוגים של בשר ועופות, הכל אדום אדום טרי, נקי ומוכן לצלייה ואכילה.

מה הישראלים אוהבים במיוחד: את הקבב המקומי, פרגיות, המבורגרים, סטייק אנטריקוט וסטייק עם עצם.

טיפ מנצח למנגל: סטייק עם תבלין של "פרג". לשים מלח, פלפל שחור, להפוך פעמיים, ותוך 7 דקות הוא מוכן לאכילה.

מחירים לק"ג:

אנטריקוט: 168 שקל.

קבב: 68 שקל.

פרגיות: 67 שקל.

לבבות: 55 שקל.

כנפיים: 28 שקל.