סלאח דבאח. צילום: אלעד גרשגורן, מתוך כלכליסט

רשת שיווק המזון סלאח דבאח ובניו, הפועלת כיום בצפון הארץ, מתכוונת לפתוח סניף ענק בראש העין ששטחו יהיה 7,000 מ"ר.

היום פורסמה ב"כלכליסט" כתבתה של נורית קדוש, ממנה עולה כי רשת המזון נערכת לפריסה ארצית בהשקעה של כ־200 מיליון שקל.

סלאח דבאח היא כיום אחת משתי ספקיות הבשר הגדולות בארץ (לצד תנובה). בשנות ה־90 פתחה המשפחה סופרמרקט גדול ראשון שבצומת דיר אל־אסד ובהמשך התרחבה לסניפים נוספים. כיום בבעלות המשפחה שלושה סניפי סופרמרקטים. בנוסף מחזיקה המשפחה במשחטה, חברת קלייה וברשת מסעדות הבשר אנגוס. ל"כלכליסט" נודע כי הרשת נערכת להכפיל את היקף פעילותה בחמש השנים הקרובות, עם פתיחת חמש חנויות חדשות. החנות הראשונה, שתושק בעוד חצי שנה, תהווה למעשה יציאה ראשונה של הרשת מאזור הצפון. הרשת תפתח בעוד כחצי שנה בהשקעה של 30 מיליון שקל סניף בבאר שבע, בצמוד לחנות איקאה החדשה. בסניף שישתרע על שטח של 7,000 מ"ר, יועסקו כ־300 עובדים מהאזור.

בראיון ל"כלכליסט" מצהיר סלאח דבאח, מנכ"ל ומבעלי הרשת, כי מדובר בצעד ראשון להתרחבות ארצית: "השאיפה היא תוך זמן קצר להתפרס על כל פני הארץ עם סניפים נוספים". עם השלמת הקמת החנות בבאר שבע, תקים משפחת דבאח מרכז מסחרי בדיר אל אסד. במרכז הקניות, שיוקם על נדל"ן בבעלותה בשטח של 47 אלף מ"ר, תבנה חנות בהשקעה של כ־40 מיליון שקל, אשר תחליף את החנות שהוקמה לפני כ־15 שנה. הרשת חתמה על חוזה להקמת חנות נוספת ב־2021 בראש העין על שטח של 7,000 מ"ר, חנות באזור נצרת וחנות בנשר. ההשקעה בהתרחבות הרשת תבוצע מההון העצמי של המשפחה.