בימים קרים במיוחד אני בוחרת להכין מרק שעועית חורפי. כל מה שצריך הוא סיר אחד, שעועית ומגוון של ירקות. מאוד פשוט ומאוד טעים. 

מרק שעועית חורפי

סיר של 3 ליטר

כשעה הכנה

מה צריך?

2 ספלים של שעועית לבנה יבשה מושרית (אפשר להחליף בארבע ספלים של שעועית לבנה קפואה מופשרת)

2 ראשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות

6 גזרים קלופים וחתוכים גס

4 ענפי סלרי קצוצים עם העלים

מלח לפי הטעם

עלה דפנה אחד

גיוון : ניתן להוסיף 2 חפוני גריסים

מרק שעועית. צילום: ענת לשם

איך מכינים? 

מרתיחים בסיר גדול מים.

בזמן שמביאים לרתיחה מכינים את הירקות.

מוסיפים את כל הרכיבים לסיר המים הרותחים.

מבשלים עד לריכוך השעועית והגזרים.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.